linkwise

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ρυζόγαλο

Υλικά:


1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
6 – 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι με 1 ½ κούπες νερό. Όταν μαλακώσει το ρύζι ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Τέλος βράζουμε το ρυζόγαλο σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά μας. Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Όπως σε κάθε φαγητό η ποιότητα των υλικών παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό μας αποτέλεσμα. Καλό είναι για το ρυζόγαλο να χρησιμοποιήσετε φρέσκο γάλα και καλής ποιότητας ρύζι.


*Τη συνταγή μου την έδωσε μια γειτόνισσα στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου