linkwise

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Μηλόπιτα

Υλικά:
μισό βίταμ
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει(και λίγο ακόμη αν το μίγμα είναι νερουλό)
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση:
Στον πάτο ενός ταψιού στρώνουμε τα κομμάτια του μήλου, αφού πρώτα βουτυρώσουμε το ταψί και ρίξουμε κανέλλα και κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μας στο μίξερ και τα ρίχνουμε στο ταψί, επάνω από τα μήλα που έχουμε τοποθετήσει. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30' περίπου και ξεφορμάρουμε με προσοχή.

  •  Καλό είναι να κόψουμε τα μήλα σε εμφανίσιμες φέτες για να παρουσιάσουμε πιο όμορφα το γλυκό μας.Φροντίζουμε ωστε να μην αφήσουμε κενά στο ταψί για περισσότερη γεύση μήλου.
  • Για να μη μαυρίσουν τα μήλα τα περιχύνουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού (ή λεμονιού, ή μανταρινιού)όταν τα τοποθετήσουμε στο ταψί. 
*Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε η πολύ καλή μου φίλη Γιούλα από τα Τρίκαλα που γνώρισα στο Διδυμότειχο.Είναι τέλειο γλυκό και χειμωνιάτικο!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου