linkwise

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Κρέμα καραμελέ

Παραπονιέστε ότι δεν μπορείτε να την πετύχετε; Δοκιμάστε και τη δική μου συνταγή και θα με θυμηθείτε!!!!

Υλικά:

2 κουτιά γάλα εβαπορέ
5 αβγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 βανίλιες

½ φλιτζάνι ζάχαρη για την καραμέλα που θα λιώσουμε

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά – σιγά ανακατεύοντας μέχρι αυτή να λιώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά ολόκληρα και τα ανακατεύουμε με τις βανίλιες . Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά όσο περισσότερο μπορούμε και ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά ακόμη.(για να μη ψηθούν τα αβγά)
Ετοιμάζουμε 12 φορμάκια: τα ξεπλένουμε εσωτερικά και τα τοποθετούμε στον πάγκο. Βάζουμε τη μισή κούπα ζάχαρη σε κατσαρολάκι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα καφετί χρώμα. Προσέξτε μην την αφήσετε περισσότερο γιατί θα καεί, θα μαυρίσει και άντε καθάριζε κατσαρόλες. Απλά η ζάχαρη πρέπει να είναι ρευστή και χωρίς κρυστάλλους. Όταν λοιπόν λιώσει η ζάχαρη μοιράζουμε σε κάθε φορμάκι από μια κουταλιά του γλυκού λιωμένη καραμέλα.

Στη συνέχεια μοιράζουμε με προσοχή το μίγμα με το γάλα στα φορμάκια. Μην ανησυχείτε αν το μίγμα είναι νερουλό κι όχι σαν κρέμα γιατί πρέπει να είναι νερουλό. Γεμίζουμε ένα ταψί με 2 δάχτυλα νερό περίπου και βάζουμε τα φορμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο c για 1 ώρα περίπου. Για να καταλάβετε αν ψήθηκε το γλυκό ισχύει το τεστ που κάνουμε και στα άλλα γλυκά: μπήγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού μας κι αν αυτή βγει καθαρή τότε το γλυκό είναι έτοιμο.
Αφήνετε να κρυώσουν και τα τοποθετείτε στο ψυγείο. Για να σερβίρετε το γλυκό ξεφορμάρετε βουτώντας για 2 δευτερόλεπτα τα φορμάκια σε ζεστό νερό. Προσωπικά ανοίγω λίγο τις πτυχές απ’ το φορμάκι αλουμινίου και με ένα μαχαίρι ξεκολλάω τη κρέμα επιφανειακά όμως. (μη χαλάσουμε την εμφάνιση!)
 
 
*Η συνταγή είναι της Ράγγλας και μην ακούσω αντίρρηση!Όσοι την δοκίμασαν δεν την ξεχνούν. Η πολύ πολύ καλή μου φίλη Εύη(από την Θες/νίκη κατά βάθος) με παρότρυνε να την συμπεριλάβω στις συνταγές. Ελπίζω όταν την ξανασυναντήσω να της πάω αρκετή. Η πλάκα είναι ότι αυτή τη συνταγή όλοι την περιμένουν από εμένα ενώ είναι αρκετά εύκολη. Κι εγώ δεν είμαι και ζαχαροπλάστης! Ντόνατς πήγα να φτιάξω και κατέληξαν σε παταγώδη αποτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου