3 κούπες
αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα
ζάχαρη
2 / 3 της κούπας
βιτάμ
1 κούπα χυμό
πορτοκαλιού
2 / 3 της κούπας
καρύδια
Μισή κούπα
σταφίδες ξανθές
Μισή κούπα
σταφίδες μαύρες
μισό
κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
ενάμιση
κουταλάκι κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι
μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη. Συγχρόνως προσθέτουμε τη σόδα, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ρίχνουμε στο μίγμα τα καρύδια και τις σταφίδες.
- Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1ώρα περίπου. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε η φανουρόπιτά μας την τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή είναι έτοιμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί ...Το γλυκό πριν μπει στο φούρνο!
Και για να μην ξεχνιόμαστε... τη συνταγή μου την έστειλε ο καλός μου φίλος Αντώνης!!!!
|
Το κέικ σου είναι στο φούρνο μου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο τις ποιο άψογες συνταγές, όπως η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!
Είχα δοκιμάσει κάτι αρκετά ποιο απλό Φανουρόπιτα αλλά ακόμα δεν το έχω πετύχει. Ελπίζω να μην τα κάνω θάλασσα και με τη δική σου συνταγή