linkwise

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Οι παραδοσιακές συνταγές μου.(οικολογική βαφή αβγών)

Βαφή αβγών με φλούδες κρεμμυδιών.(*συνταγή της μαμάς)
Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
αρκετές φλούδες κρεμμυδιών
όσα αβγά χωρέσουν στην κατσαρόλα μας ώστε να τα σκεπάζει το νερό
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φλούδια των κρεμμυδιών σε μια κατσαρόλα με νερό. Την επόμενη μέρα πλένουμε τα αβγά με κρύο νερό και τα τοποθετούμε με τη σειρά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι και βράζουμε για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να "σφίξουν" καλά τα αβγά μας. Αν θέλουμε να γυαλίζουν τα αλείφουμε με λάδι.
Και... Χριστός Ανέστη!!!

  1. Για να βεβαιωθούμε ότι ένα αβγό έχει βράσει, το τοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας μας και το γυρίζουμε με το χέρι μας. Αν το αβγό είναι βρασμένο θα γυρίσει σαν σβούρα.Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γυρίσει όσο κι αν προσπαθήσουμε.


  2. Άσχετο: Όταν μας φέρνουν αβγά από το χωριό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι φρέσκα ή όχι. Γι'αυτό κι εμείς κάνουμε πονηριά: Γεμίζουμε μια λεκανίτσα με νερό και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Βάζουμε στη λεκανίτσα όσα αβγά χωρέσουν κι αν αυτά μείνουν στον πάτο σημαίνει ότι είναι φρέσκα. Αν κολυμπούν μην τα καταναλώσετε καλύτερα, γιατί αυτοί που σας τα έστειλαν:α)δεν ήξεραν από πότε τα είχαν στο ψυγείο, β)ήθελαν να τα ξεφορτωθούν, γ)ήθελαν να ΣΑΣ ξεφορτωθούν (αν μπουν τα κληρονομικά στην μέση βράστα ... όχι τα αβγά. Τα αβγά να τα πετάξετε σε αυτούς που σας τα έστειλαν!)


  3. Η παραπάνω βαφή δεν είναι καθόλου τοξική όπως μπορείτε να καταλάβετε. Επίσης δεν βάφει το εσωτερικό του αβγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου