linkwise

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Στραπατσάδα.

 Στραπατσάδα: Ένα φαγητό που μοιάζει με την Ελλάδα!!!!!




ΥΛΙΚΑ:

1. Μισό κιλό πιπεριές για τηγάνι.


2. 4 ντομάτες μέτριες (τόσο ώστε να γεμίζουν ένα βαθύ πιάτο όταν τις τρίψουμε).
 3. 250γρ. (1/4 του κιλού) φέτα σκληρή.
 4. αλάτι (λίγο γιατί έχουμε τη φέτα), πιπέρι, ρίγανη.
5. Κάτι λιγότερο από μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι (όχι περισσότερο).

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Πλένουμε τις πιπεριές μας και τις κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Πλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη ή το μπλέντερ.
  3. Σε ένα τηγάνι καίμε το λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές να σοταριστούν λίγο μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν αλλά  χωρίς να μαυρίσουν στις άκρες γιατί θα πικρίσουν. 
  4. Τέλος, σβήνουμε με την τριμμένη ντομάτα κι αφήνουμε να βράσει για 15' λεπτά (το πολύ) σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πιπεριές.
  5. Λίγα λεπτά πριν να αποσύρουμε τη στραπατσάδα μας, προσθέτουμε το τυρί, που το πατήσαμε με ένα πιρούνι για να είναι χοντροτριμμένο, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι κι αφήνουμε να πάρει  μια τελευταία βράση. Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
  6. Συνοδεύεται με άφθονο ψωμί!!!! (Ω ναι!!!).

ΥΓ. Μην τολμήσετε να κάνετε στραπατσάδα με συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας του εμπορίου για κανέναν λόγο! Χρησιμοποιήστε μόνο τριμμένη φρέσκια ντομάτα ή τριμμένη που κυκλοφορεί στο εμπόριο που μοιάζει με την φρέσκια. Είναι κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό και του αξίζουν φρέσκα υλικά, καλοκαιρινά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου